ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1775858
В момента има 46 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

Програма „Българските добродетели" стартира с приоритетни социални проекти и в община Чавдар

"Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геострой" АД и "Геотрейдинг" АД подписаха рамково споразумение с общината

 15 януари 2021 г.

210115-GtНа 15 януари община Чавдар официално подписа рамково споразумение с "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геострой" АД и "Геотрейдинг" АД за подкрепа и реализиране на значими за местната общност проекти. Финансирането се осигурява по Благотворителната програма „Българските добродетели" от четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН.

Рамковото споразумение беше подписано от кмета на общината Григор Даулов, изпълнителния директор на "Геотехмин" ООД Доминик Хамерс и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на "Елаците-Мед" АД. На подписването присъства и председателят на ОбС Чавдар Мария Томева, както и Павлина Павлова, секретар на общината.

Споразумението е с продължителност три години и ще включва социално значими проекти, които допринасят за устойчивото развитие на община Чавдар. През 2021 г. ще бъдат подкрепени каузи в сферата на инфраструктурата, градската среда, здравеопазването, образованието и туризма. Сред тях са осъвременяване на експозицията в археологически парк „Тополница", ремонт и обзавеждане на здравен кабинет, ремонт и преустройство на хижа „Сакарджа", оборудване и обзавеждане на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", вътрешен ремонт и подмяна на отоплителната система на църквата „Св. Архангел Михаил" и др.

Домакинът на събитието – кметът Григор Даулов, отбеляза важността на споразумението и благодари за възможностите, които предоставя програмата „Българските добродетели" на община Чавдар. „Ние винаги сме работили в добро сътрудничество с компаниите от Група ГЕОТЕХМИН и се надявам и за в бъдеще това да продължи. Предложили сме повече на брой малки проекти, които обаче са належащи, много ценни и от голяма важност за местната общност. Имаме предвид и други идеи за следващите две години от периода на споразумението", сподели той.

Доминик Хамерс поздрави страните, подписали споразумението, като подчерта стремежа на основателите на Благотворителната програма - проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на "Геотехмин" ООД, и четирите дружества от ГЕОТЕХМИН да подкрепят социално значими каузи. „Проф. Вутов е лично ангажиран с Благотворителната програма и подкрепата на общините в района на дейност на "Елаците-Мед", особено в трудния момент, когато се появи COVID-19. Вследствие на несигурната икономическа ситуация и възможните затруднения, които биха имали местните власти, сега е времето да помогнем там, където е най-нужно. Затова ние много се радваме, че подписваме това споразумение и сме убедени, че то е в полза на жителите на Чавдар и е знак на нашето сътрудничество през годините", сподели той и пожела на кмета успешно да реализира всички идеи в полза на  жителите и на устойчивото развитие на общината.

Инж. Драгомир Драганов изрази благодарността си за добрите партньорски взаимоотношения с община Чавдар през годините. „Имаме традиционно добро партньорство. С подписването на рамковото споразумение ние правим стъпка напред, като планираме приоритетни социални проекти, които ще реализираме съвместно с община Чавдар в следващите три години. Вече имаме първите избрани предложения за финансиране за 2021 г., като с тях поставяме началото. През следващите години ще подпомогнем реализирането и на други проекти, които да допринесат за подобряване на качеството на живот и по-доброто бъдеще за местната общност", каза той.

До момента рамкови споразумения по програмата „Българските добродетели" са подписани с общините Етрополе и Мирково. Чавдар е третата община, в която дружествата от Група ГЕОТЕХМИН ще финансират проекти от изключителна важност за населението. Предвижда се да се подпишат споразумения и с други две общини, на чиято територия компаниите осъществяват дейност - Челопеч и Златица.

 
YouSofia