ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1775868
В момента има 43 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

26 януари 2021 г.

Областният управител удостои проф. дтн инж. Цоло Вутов
с почетен знак „Заслужил гражданин на Софийска област”

210126 pocheten znakОбластният управител на Софийска област Илиан Тодоров удостои с почетен знак „Заслужил гражданин на Софийска област” проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на „Геотехмин” ООД. Мотивите за връчване на отличието са: за реализирани дългосрочни инвестиции, в това число в околната среда, за изключителен принос за социално-икономическото развитие на региона, създаване на качествени работни места и дарителската му дейност.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов е предприемач, учен, работодател на близо 4000 души, които работят в компаниите от Група ГЕОТЕХМИН. Сред тях е и „Елаците-Мед" АД, един от най-големите инвеститори и данъкоплатци в страната. Компаниите от групата допринасят за социално-икономическото развитие и качеството на живот на осем общини от Софийска област.

Проф. Вутов е носител на орден „Стара планина" първа степен за изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната и изграждане на съвременните индустриални отношения, както и на много други награди за принос към бизнеса, науката и обществото.

Удостоен е с почетен знак на управителя на Софийска област през 2016 г., както и с грамота и плакет "Почетен гражданин на Община Етрополе" за изключителни заслуги.

Носител е на най-високото отличие на УС на Съюза на слепите в България - статуетка и сертификат „HUMANITATIS CAUZA" за значителния му принос в областта на социалната интеграция на хората със зрителни увреждания.

Удостоен е със специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България, присъдена за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност".

Носител е на най-високата награда на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота „за значителен принос при осъществяване целите и дейността на Палатата, дългогодишна ефективна подкрепа и принос за развитие на българската икономика и по повод 70 годишния юбилей". Награден е с Почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Проф. Вутов е носител на Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-то издание на годишните награди "Инвеститор на годината" на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Наградата е лична и се връчва на проф. дтн инж. Вутов за заслугите му като индустриалец, инвеститор, учен и общественик.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов получава отличие „Мистър Икономика" - за цялостен принос в развитието на българската икономика през 2020 г., а през 2021 г. е удостоен с почетен знак на Червения кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията.

Компаниите от Група ГЕОТЕХМИН са сред големите дарители и подкрепят социално значими проекти в района на своята дейност, ориентирани към устойчиво развитие на инфраструктурата, образованието, здравеопазването, социалните услуги, духовността. Проф. Вутов е инициатор и е лично ангажиран с Благотворителната програма „Българските добродетели", чрез която Група ГЕОТЕХМИН оказва подкрепа на местните общности от района на Етрополе и общините от Средногорието. По линия на програмата вече четири общини – Етрополе, Мирково, Чавдар и Челопеч имат подписани рамкови споразумения, чрез които компаниите подпомагат и финансират важни проекти в условията на пандемията от COVID-19. 
YouSofia