ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1775906
В момента има 58 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

9 февруари 2021

Най-голямото училище в Софийско е ремонтирано от Група ГЕОТЕХМИН
Проектът е реализиран с дарение по Благотворителната програма „Българските добродетели"

210210 GEO2

210210 GEO3
След ремонтирането на парната инсталация децата ще учат в топли и уютни класни стаи. Физкултурният салон е с нова дъбова подова настилка.

Община Етрополе. Училището с най-голям сграден фонд в Софийска област СУ „Христо Ясенов" посреща своите 730 възпитаници с отоплени стаи и коридори, защото там вече работи ремонтирана парна инсталация на газ. Изградено е парно отопление и за общежитието, в което живеят 47 възпитаници на Футболна академия „Христо Стоичков", които досега се отопляваха с електричество. Направена е хидро- и топлоизолация на корпуса на физкултурния салон и отопление на басейна в училището, където са поставени и пароуловители, за да не се задържа влага. Ремонтът на училището е реализиран с дарение по Благотворителна програма „Българските добродетели" от дружествата "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геострой" АД и "Геотрейдинг" АД от Група ГЕОТЕХМИН - най-големият работодател в общината.

По сграден фонд това е най-голямото училище в Софийска област, а по брой на ученици е на трето място. Сградата е построена преди 57 години и през годините са извършвани различни ремонти, които не включват подмяна на старата парна инсталация. Поради невъзможност да се отоплява, преди 5 г. басейнът на училището е затворен. По тези причини проектът за ремонт на СУ „Христо Ясенов" е определен като най-неотложен.

210210 GEO1„Направеният ремонт обхваща подмяна на нафтовите котли в парното отделение с газови, ремонт на самото помещение, както и на цялата парна инсталация в сградата - подмяна на тръби и радиатори. Сменена е проектната идея – инсталацията е разделена на отделни кръгове, изградено е и изцяло ново парно отопление в сградата на общежитието", обясни Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов". Подменена е подовата настилка във физкултурния салон и е решен проблемът с влагата в помещението на басейна с инсталирани влагоуловители. „Надяваме се, че през настоящата година ще имаме възможност да го пуснем в експлоатация. Предстоят довършителни неща, които трябва да направим с наши средства", допълни г-жа Манчева. Тя е изключително благодарна за социалната ангажираност на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дарителите, за качествения ремонт и за подкрепата от страна на общината.

Това е първият завършен проект от договорените с подписаното рамково споразумение между община Етрополе и четирите дружества в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели". По същата програма се прави ремонт на покрива на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев". 
YouSofia