ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1855587
В момента има 80 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

3 октомври 2014 г.

Приключиха стажантските програми в дружества от групата ГЕОТЕХМИН

141003 g1В края на септември 2014 г. дружествата от групата ГЕОТЕХМИН закриха летните си стажантски програми с връчване на удостоверения на проведен стаж.  Стажантските програми са част от политиката на ГЕОТЕХМИН за подпомагане на професионалната ориентация и реализация на младите хора и активното сътрудничество на бизнеса и образователните институции.
За дружествата Геотехмин ООД,  Пътна компания ЕАД и Пътстрой-92 АД бяха подадени общо 420 кандидатури, като 19 от тях бяха одобрени за платен стаж в следните дирекции: архитектура, строителство и геодезия; проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми; геология; машинно инженерство, автомобилна техника; екология; администрация и управление; информатика и компютърни науки; визуални комуникации; графичен дизайн; икономика и право. Стажът се проведе в офисите на посочените дружества и на различни строителни обекти из цялата страна.
141003 g2За „Стажантска програма 2014“ в Елаците-Мед кандидатстваха 68 студенти от различни висши учебни заведения, като 31 от тях бяха одобрени за предварително обявените позиции. Стажът се проведе на територията на Рудодобивен комплекс в Етрополе и в Обогатителната фабрика, с.Мирково в четири дирекции – генерална дирекция „Производство и околна среда“,  дирекция „Проекти и инвестиции“, дирекция „Човешки ресурси“, дирекция „Околна среда и води“. Стажантите в Елаците-Мед имаха възможност да се запознаят с технологии и реални бизнес процеси, както и да се учат от опита на определения за тях ментор.

 

Програма „Българските добродетели" стартира с

приоритетни социални проекти и в община Чавдар

"Геотехмин" и "Елаците-Мед"

дариха художествена литература

 

8 юни 2021 г.

По случай на 24 май и 1 юни "Геотехмин" ООД и "Елаците-Мед" АД продължиха добрата традиция и дариха художествена литература на 16 училища и 12 читалища в Средногорието и Етрополе.

Дарението, на повече от 1300 тома, включва разнообразни заглавия от българската и световната класика – поезия, историческа, детска, съвременна и философска литература. Сред тях са томове на патриарха на българската литература Иван Вазов, на авторката на едно от най-популярните български детски стихотворения и песни „Зайченцето бяло" на Леда Милева, любими за децата заглавия – приказките на Андерсен, Ран Босилек и други, на съвременните класици - академиците Антон Дончев, Георги Марков, Васил Гюзелев, Константин Косев, отпечатани от издателство „Захарий Стоянов".

Инвестициите на Група ГЕОТЕХМИН в младите хора и образованието са кауза, която е част от дългосрочната програмата за социалната отговорност „Култура и национална идентичност". Групата и лично управителят й проф. дтн инж. Цоло Вутов застават зад инициативи, които са в подкрапа на образованието, духовното и културно израстване и съхраняване на националното самосъзнание на младежите в регионите Средногорие и Етрополе, където компаниите развиват дейност. Началото на програмата е поставено през 2012 г., като през годините компаниите са дарили повече от 30 000 тома книги на училища, читалища и детски градини.

ххх

Група ГЕОТЕХМИН издаде специална книжка, в която са публикувани отличените творби в регионалния ученически конкурс "Бъдещето на човечеството". Той бе организиран през 2020/2021 от четирите дружества от Групата – "Геотехмин", "Елаците-Мед" АД, "Геотрейдинг" и "Геострой", за учениците от 13 училища-партньори от региона на Средногорието и община Етрополе.

В изданието са събрани оригинални творби, създадени с голяма фантазия от двете конкурсни категории - литературно-художествено произведение (съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ) и дигитално изображение (рисунка, макет, компютърна графика, компютърна анимация).

Участниците в проведения онлайн конкурс бяха над 250, разделени в две възрастови групи - 5 - 7 клас и 8 - 12 клас. 

Част от наградата за победителите е публикуването на творбата им в годишната книжка-албум на конкурса, издавана от организаторите.

Въпреки ограниченията и обучението онлайн учениците успяха да развихрят въображението си, да творят, да развиват своите таланти, да изразят чрез тях своите мисли и чувства и да ни разкажат за своето виждане за „Бъдещето на човечеството".

Книжката-албум, в хартиен вариант, вече стигна до всеки един участник, за спомен от регионалния ученически конкурс на Група ГЕОТЕХМИН, „Бъдещето на човечеството", в който имаха възможността да споделят вълнуващи мечти и препоръки за развитието на човечеството. 
YouSofia