ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1855572
В момента има 71 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

Проектът е реализиран по Благотворителната програма „Българските добродетели" на Група ГЕОТЕХМИН

Здравен кабинет заработи в Чавдар

210701 20210414 4Zdr Kab Ch 210701 20210414 Zdr Kab Cha

210701 20210414 Zdraven Kab15 юни 2021 г.

Община Чавдар. На 14 юни в селото бе представен вторият реализиран проект, съгласно подписаното рамково споразумение между четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геотрейдинг" АД и "Геострой" АД и общината.
Новата придобивка за жителите на Чавдар е здравен кабинет, който е разположен на първия етаж в сградата на пощата и вече приема пациенти от общината. С този социален проект, иницииран от Общинския съвет Чавдар, жителите на общината няма нужда ходят до МБАЛ Пирдоп и получават веднъж годишно здравна грижа и профилактични прегледи на място.
Проектът включва преустройство на част от сградата на пощата в медицински пункт.
На тържественото откриване присъстваха кметът на общината Григор Даулов, председателят на ОбС Мария Томева, генералният директор „Производство" на "Елаците-Мед", инж. Стоил Димитров, представители на общината и четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН, общински съветници, работещи в общинската администрация и жители на селото.

Домакинът кметът Даулов, приветства гостите, като благодари на дружествата "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геотрейдинг" АД и "Геострой" АД и лично на проф. дтн инж. Цоло Вутов за подкрепата, която оказват в трудното време на пандемията от COVID-19. „Искам да се върна една година назад, през 2020 г. Видяхме колко безценен е човешкият живот и сега, когато обсъждахме проектите, които да заложим за настоящата година по програма „Българските добродетели" на дружествата от Група ГЕОТЕХМИН, някак си съвсем логично стигнахме до решението да осигурим безплатни прегледи и обособено място, където те да се случват", сподели той, като разказа за всички етапи на проекта, от сформирането на специална комисия до строителните дейности и оборудването.

Специалностите, с които стартира кабинета са: офталмолог, ендокринолог, невролог, педиатър, гастроентеролог, както и ще има ехографски кабинет. Кметът сподели, че  вече има много записани пациенти. Г-н Даулов подчерта изключителната важност на проекта за местното население, като с откриването на здравния център даде старт на профилактичните прегледи за жителите от общината. Прегледите ще се извършват от доказани специалисти и ще са напълно безплатни за пациентите, като средствата за тях са осигурени от дружествата дарители.
Накрая Григор Даулов пожела на жителите на Чавдар и на работещите от компаниите от Група ГЕОТЕХМИН да бъдат здрави, а в кабинета - да се осъществява добра превенция и профилактика.

Представителят на фирмите дарители инж. Стоил Димитров поздрави домакините за новата придобивка, като подчерта доброто сътрудничество между общината и четирите дружества. В обръщението си той сподели: „Нашето сътрудничество е с дългогодишна история. Фирмите, част от Група ГЕОТЕХМИН, винаги са откликвали на нуждите на общината, като водещо за нас е проектите да бъдат социално значими и да бъдат в помощ на цялата местна общност. Наш приоритет винаги са били образованието на подрастващите и здравеопазването. Ето защо това са и първите реализирани от нас проекти за тази година по Благотворителната програма „Българските добродетели". Надяваме се с новия здравен кабинет, осъществен с нашата подкрепа, жителите на общината да получат адекватно и навременно медицинско обслужване, което да подобри здравния им статус. Още веднъж искам да изкажа нашата готовност да бъдем в помощ на общината и да продължим да реализираме заедно нови значими за общността проекти", пожела инж. Димитров.

Събитието завърши с прерязване на трикольорната лента за откриване на здравния кабинет, а водосвет за здраве и благоденствие за новите придобивки за жителите на Чавдар, отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. След разглеждане на обновените помещения от гостите на събитието, стартираха и първите прегледи при офталмолога д-р Люсила Мешкова от МБАЛ – Пирдоп. 
YouSofia