ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1819152
В момента има 146 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Май 2024
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

25 май 2017 г.

„Геотехмин” и „Елаците-Мед” наградиха осемдесет и четири ученици

170529 ElatsiteZlatitsa2117През миналата седмица приключи конкурсът, обявен от компаниите „Геотехмин” и „Елаците-Мед”, в седем учебни заведения в шест от общините от региона, в които дружествата развиват дейност – Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Чавдар и Челопеч. За шеста поредна година фирмите стимулират творческите изяви и талант на учениците чрез своята социална програма. Тази година конкурсът бе на тема „Съкровища от миналото” и започна през месец март. В дните от 16 до 18 май наградите на най-добрите участници в него, бяха връчени на официални церемонии, състояли се в седемте училища.
Тричленно жури – художникът Васил Горанов, литературният редактор Любов Шишкова и журналистът и ПиАр специалист Красимира Янева, оценяваха работите на учениците, представили свои статии, очерци, разказ, интервюта и рисунки, в двете категории – първи – четвърти и пети – седми клас.
170529 DSCN2583На 16 май бяха наградени най-добрите творби на учениците в СУ – Копривщица и СУ „Св. Паисий Хилендарски”, Златица. На следващия ден – 17 май, директор „Обогатителен комплекс” на „Елаците-Мед” инж. Стойно Стойнов връчи наградите – таблети, книжки и приспособления за компютри и мобилни телефони на победителите в конкурса от училищата в с. Мирково, с. Чавдар и с. Челопеч. А на 18 май своите награди получиха и възпитаниците от учебните заведения в гр. Етрополе. Той бе подпомаган от Диана Марини” от отдел „Връзки с обществеността” на „Геотехмин” – София, и Мариана Иванова от отдел „Човешки ресурси” в „Елаците-Мед” – с. Мирково.
Победителите в седемте училища са осемдесет и четири, като отличените за първо място в трите категории – рисунка, интервю и статия, са двадесет и осем. На второ място с различни награди за своите авторски произведения са възнаградени двадесет и седем ученици, а на трето място са класирани работите на двадесет и девет деца от двете възрастови групи.

170529 KonkursKoprivshtitsaДеца изследват живота в Копривщица

Община Копривщица. Във фоайето на копривщенското средно училище, пред портрета на патрона на Любен Каравелов, се състоя церемонията по награждаване на ученици, участвали в конкурса, обявен от двете компании – „Геотехмин” – София „Елаците-Мед” – с. Мирково. Конкурсът бе на тема „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя роден град”.
Награждаването на най-добрите автори на рисунки, интервюта и есета направи инж. Стойно Стойнов – директор „Обогатителен комплекс” на „Елаците-Мед”, подпомаган от Диана Марини от „Геотехмин” и Марияна Иванова от компанията в с. Мирково.
Диана Марини каза, че творенията на учениците са оценявани от жури в състав Васил Горанов – художник, Любов Шишкова, редактор към издателство „Просвета” и Красимира Янева – дългогодишен журналист и ПиАр специалист.
В категория рисунка за учениците от 1 до 4 клас бяха отличени Нелина Орашъкова – за работата си „Копривщица, 20-ти Априлии 1876”, София Тороманова - за „Фермата” и Луко Стефанов - за„Трудът на хората”. В категорията „Интервю” бе отличена с втора награда Зоя Иванова за представения от нея „Народни традиции и обичаи от миналото на Копривщица”.
Във възрастовата група от 5 до 7 клас в категория „Статии” наградени бяха Радка Боева - „Животът и трудът на хората от Копривщица”, Христина Петкова - “Животът и битът на хората отмоя роден край” и Данаил Иванов - „Напяване на пръстените - копривщенски фолклорен обичай”.
Като партньор в конкурса копривщенската гимназия бе наградена с лаптоп. Наградите бяха връчени от г-н Стойнов. Всички присъстващи на ритуала и наградените ученици си направиха снимки за спомен.
 
YouSofia