СТОЛИЦАТА Столични райони Сердика

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1858191
В момента има 104 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
СТОЛИЦАТА - Столични райони

Фандъкова се запозна със социалния и здравен статус на жители от кв. "Орландовци"

12 юли 2012 г.

120812-SerdikaРайон Сердика, кв. Орландовци. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметът на района Тодор Кръстев, зам. министърът на труда и социалната политика  Валeнтина Симеонова,  зам.председателят на Държавната агенция за закрила на  детето Даринка Янкова  и д-р Тонка Върлева – директор на Програма за превенция и контрол по ХИВ, СПИН,  посетиха днес живеещите на ул. "Градините” в квартала.
По време на проведената на място работна среща те се запознаха с констатациите  на междуведомствените екипи за работа на терен.  Работата по идентифициране на социалния и здравен статус на живеещите на ул. „Градините” 3 и 4, ул. „Станишев” и ул. „Старата воденица” ще продължи. По време на разговора бе обсъдена и възможността за разширяване на  здравните услуги и дейностите по превенция от мобилния център.  Освен изследвания за  трансмисивни инфекции ще се извършват и  консултации от общопрактикуващи лекари от общинските болници за насочване  на хората към конкретни медицински специалисти.  
Столична община съвместно с Министерството на труда и социалната политика ще работи за разкриването на втори Център за работа с деца в риск в близост.
Със съдействие на общината ще бъде осигурена работа на част от живущите в столичните паркове и градини. Работните  места  ще бъдат осигурени по програмите „Подкрепа за заетостта” и  „Схема развитие” към Агенцията по заетост, насочени към  трайно безработни лица.
Дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви  към районната администрация ще продължи  провеждането на градски лагери, включващи трудови дейности, спортни и културни прояви на рисковите деца.
През лятото ще продължи и работата на обществени организации "Център 16+" и "Конкордия" по провеждане на обучителни лагери за децата от района.  
Столичната община съвместно с Министерството на труда и социалната политика ще се изготви програма за ограмотяване на възрастните лица от района.
Кметът на Столична община поиска в екипа за работа в района да бъдат привлечени и  представители на МОМН с цел  пълното включване на децата в образователни институции.
 
YouSofia