СТОЛИЦАТА Столични райони Младост

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1795817
В момента има 45 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Банер

Видео заснемане

Февруари 2024
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

 

Кметът на „Младост“ подаде сигнал до прокуратурата при сериозни съмнения за фалшификация на документи

180328 Ml28 март 2018 г.

  Район Младост. Кметът на района Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – СДВР при сериозни съмнения за фалшификация на документи от инвеститор.
  След постъпила в район Младост преписка за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на 7-етажна сграда със смесена общественообслужваща функция на ъгъла между ул. „Свето Преображение“ и ул. „Д-р Атанас Москов“, район Младост дава указания за внасяне на допълнителни документи. Тези документи са внесени на 16 март, като при прегледа им екипът на район Младост забелязват явни белези за манипулация. Налице е явно несъответствие и липса на прилика в подписите в допълнително представените документи. Те са положени в един документ по един начин и по съвсем различен начин в друг документ. Изглеждат като че са поставени от един и същ човек, без разлика в цвета на мастилото на химикалката. Ръководството на район Младост има сериозни съмнения, че представените документи са неистински и положените в тях подписи не са на посочените за автори лица.
  Освен различните подписи, в графичната част от проектната документация са извършени и множество подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда в документа, озаглавен „ПРОЕКТ“ върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти.
  В сигнала до прокуратурата Десислава Иванчева казва, че установяването на авторството на подписите на съгласувалите проектанти без всякакво съмнение е от решаващо значение за законността на производството по одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж. Главен приоритет на районната администрация е да не се допускат строежи, които не удовлетворяват законовите изисквания и гарантирането живота и здравето на гражданите, които могат да бъдат застрашени от подобни строежи.
  Мястото за 7-етажна сграда между ул. „Свето Преображение“ и ул. „Д-р Атанас Москов“ Заедно със сигнала, кметът на район Младост г-жа Иванчева е предоставила на отговорните институции нужните документи и очаква пълна проверка по случая. 
YouSofia