ОБЛАСТТА Общини в софийско Община Пирдоп

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1858142
В момента има 61 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

“Аурубис България” откри Пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни води на стойност 6.3 млн. евро

141118-Aurubis18 ноември 2014 г.

Община Пирдоп. Днес в производствената база на “Аурубис България” бе представена новата Пречиствателна станция за отпадъчни води от дъждовно-дренажната канализация на промишлената площадка на компанията.
Съоръжението бе открито със символично прерязване на лента от министъра на икономиката Божидар Лукарски, Н.Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Германия, зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, заедно с домакините д-р Франк Шнайдер, член на Изпълнителния съвет на “Аурубис Груп” и Тим Курт, изпълнителен директор на “Аурубис България” в присъствието на представители на централната и местна власт, дипломатическия корпус, металургичния бизнес, неправителствения сектор и т.н.
“Инвестиционният проект за изграждане на нова пречиствателна станция в “Аурубис България” е поредното достижение по нашия отговорен път да бъдем едно от най-екологично чистите металургични предприятия в света. Поздравления за екипа ни тук, който допринася за устойчивото развитие и напредък на компанията към успешно бъдеще”, заяви д-р Франк Шнайдер, член на Изпълнителния съвет на “Аурубис Груп”.
Общата сума на проекта с екологична насоченост, е 6,3 милиона евро и е из-цяло финансирана от страна на компанията. Дейностите, реализирани в рам-ките на една година, обхващат изграждане на пречиствателна станция с капацитет 230 м3/час, буферни басейни и довеждаща канализация. С функциони-рането на новата пречиствателна станция дъждовно-дренажните води от ця-лата промишлена територия на компанията ще бъдат третирани до постигане на параметри за заустване. С предвидената съвременна технология ще бъде постигнато ниво на пречистване в пълно съответствие с най-добрите налични практики разработени от Европейската комисия. Планира се част от пречистената вода да може да се използва отново в процеса, с което се намалява кон-сумацията на свежа вода и допълнително се засилва ефектът на опазване на околната среда и ресурсите.
“С изграждането на новата пречиствателна станция заводът между Пирдоп и Златица се превръща в един от малкото у нас с три пречиствателни съоръжения – за производствени, битови и дъждовни води, с което компани-ята за пореден път засвидетелства ангажимента си към опазването на околната среда, наред с ежедневните мерки за предпазване на въздуха и почвите. Ние ежедневно доказваме, че изискванията и стандартите при нас са в пълно съответствие с националното и европейското законодател-ство, което е подкрепено от въвеждането на най-добрите в световен ма-щаб технологии за опазване на околната среда”, каза Тим Курт, изпълнителен директор на “Аурубис България”. 
YouSofia