ОБЛАСТТА Общини в софийско

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1857754
В момента има 56 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

Община Златица - Страница 3

 

„Елаците Мед” достави материалите за ремонта на златишкия храм

150226-Zlatica26 февруари 2015 г.
Община Златица. Ангажиментът, който пое изпълнителният директор на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците Мед” инж. Добри Цветков на Богоявление – Йордановден, вече е изпълнен. През миналата седмица дружеството закупи и достави в двора на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец” в гр. Златица пълното количество на необходимите цигли и капаци за наложителната им подмяна и ремонт на покривната конструкция на храма. На предаването на дарението присъстваха кметът на общината инж. Магдалена Иванова и архиерейският наместник и предстоятел на църквата – ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев. Документите за реализиране на обещанието бяха предадени от инж. Добри Цветков на инж. Иванова в присъствието и на административния директор на компанията инж. София Торолова. Предстои общината, съвместно с църковното настоятелство да организира извършването на строителните дейности. Намеренията са това да стане при през пролетта и подходящи природоклиматични условия и време.


Село Карлиево празнува Деня на Свети Евстатий и дружината му

25 септември 2014 г.
Община Златица. На 20 септември жителите на Карлиево отбелязаха патронния ден на своето село и църквата си „Свети Евстатий”. Специални гости на празника бяха Гергана Тодорова – ръководител „Връзки с обществеността” на “Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. Славей Иванов от „Елаците Мед”, представители на „Аурубис България”, кметове на съседни общини, ръководители на фирми от региона, кандидати за народни представители.
В помощ на кметството за празничния ден се отзоваха рудодобивните компании „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, „Елаците Мед”, община Златица, Симо Николов от Златица, Славей Иванов, Марин Гугов и др.
В църквата „Св. Евстатий”, която през следващата година ще отбележи 90 години от изграждането си, още в ранни зори започна тържествената света литургия. Днес храмът е един от най-красивите в околността, след цялостното му обновление през 2013 г., извършено с подкрепата на „Елаците Мед” и „Геотехмин”. Той е изцяло обновен, разширен бе дворът му, изградиха се специални навеси за посещения на хора и приготвяне на обредните ястия. Честването на Деня на с. Карлиево започна с шествие на гостите и жители на селото от кметството към храмовия двор.
Поздравления към домакините и присъстващите на празника отправиха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова и кметският наместник Иван Иванов. Прочетени бяха и поздравителни адреси от фирми и институции в региона. За доброто настроение на празнуващите се погрижиха оркестър „Калофер” и Чавдарската духова музика. Вкусният курбан беше дело на сръчните ръце на Димка Лапльова, Ваня Дамянова и Панка Нестерова. Отлично обслужване на гостите и техните домакини направиха членовете на екипа Стоян Милев от Златица. Хората се забавляваха със закачки и забавни игри, които допринесоха още повече да се почувства от всички радостта от честването на деня на Св. Евстатий и дружината му. А празненството продължи до късно след обяд с народни хора и веселие.

140926 pismo 
YouSofia