СТОЛИЦАТА Столична община

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1858190
В момента има 101 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!


ЧЕЗ и Столична община обсъдиха възможности за инвестиции

22 февруари 2012

Възможностите за инвестиции през следващата година и състоянието на електроразпределителната инфраструктура в София обсъдиха на среща представители на Столична община и ръководството на ЧЕЗ. На срещата присъстваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Ирина Савина и главният архитект на Петър Диков. От страна на ЧЕЗ участие взеха регионалният мениджър за България, Петър Докладал, главният оперативен директор Петър Баран и изпълнителният директор на "ЧЕЗ Разпределение България" Стефан Апостолов. Разгледани бяха възможностите за сътрудничество за изграждането на повече енергоефективни съоръжения в София, за саниране и модернизация на детски градини и за подновяване на електромерните табла на територията на столицата.
Представителите на ЧЕЗ връчиха официално на Столична община дарение на стойност 6000 лева за обзавеждане на детска градина "Алиса" в квартал Банишора.

Йорданка Фандъкова: Продължаваме реализирането на зелени политики в сферата на транспорта

 

Столичната община подписа меморандума

за сътрудничество с „ЧЕЗ Разпределение”

 

7 декември 2015 г.

„Столична община работи изключително сериозно по темата за намаляване на вредните емисии на атмосферния въздух. Във всяка една от сферите имаме разработени програми и разбира се една от най-важните сфери - това е транспорта”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при подписването на меморандума за сътрудничество за развитие и ползване на електрически превозни средства с „ЧЕЗ Разпределение”.

 

“За да стимулираме използването на най-екологичния транспорт, през последните години на територията на Столична община бяха изградени 6 зарядни станции за електромобили. Със стъпки, които предприехме и благодарение на Българската асоциация за електромобили облекчихме процедурите. Кметът припомни и че електромобилите са освободени от такса при паркиране в зоните. “Днес подписваме споразумението с ЧЕЗ, с което искаме да продължим тази политика да разширим мрежата от зарядни станции и да се надяваме, че ще има повече електромобили в България”, посочи Фанндъкова и добави, че тази тема е заложена също и в развитието на системата на градския транспорт. “Особено мащабни са инвестициите в метрото, в електротранспорта с подмяната на 90% от тролейбусите, с новите трамваи. В момента тече процедура за закупуване на 5 нови трамвая. Очакваме и реновирани трамваи, които да дойдат от Швейцария”, допълни тя.

С документа Общината и ЧЕЗ декларират общото си желание да спомагат за „подобряване на чистотата на въздуха, намаляване на шумовото замърсяване и развитието на устойчива градска мобилност чрез насърчаване ползването на електрически превозни средства в обществения и персоналния транспорт в град София”.

Целта на Меморандума за разбирателство е да съдейства за създаването на обща стратегия и план за действие по отношение на електрическите превозни средства. Страните ще положат всички възможни усилия за ускорено изграждане на необходимата инфраструктура за презареждане на електрически превозни средства на територията на община София и предоставят най-добрите възможни условия на потребителите на електромобили и на операторите на зарядна инфраструктура.

„Българската Асоциация Електрически Превозни Средства” приветства подписването на меморандума”, каза Мартин Заимов, член на борда на асоциацията. Според БАЕПС сътрудничеството между Столична община и ЧЕЗ ще допринесе за по-бързото навличане на електромобилния транспорт в София. (Пресцентър на СО)

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на освещаването на паметника на Васил Левски

170714-F14 юли 2017 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на освещаването на паметника  на Васил Левски в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“. Паметникът бе изграден с обединените усилия на Инициативния комитет от военно-патриотични организации,  Военна академия и Столичната община.  Паметникът е дело на скулптора Красимир Ангелов. На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев,  народни представители и граждани. (Пресцентър на СО)

Подробности в печатното издание на в. "Софийски вестник" 
YouSofia