ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1808133
В момента има 83 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Май 2024
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

СЪБИТИЯ

Група ГЕОТЕХМИН получи голямата награда Business Honoris Causa за инвестиции в качеството на живот

"Елаците-Мед" АД бе отличена за добри практики в категория „Подкрепа за местните общности"

18 март 2022 г.

220318-GeotГрупа ГЕОТЕХМИН получи голямата награда Business Honoris Causa за Благотворителната програма „Българските добродетели", основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Призът е в категория „Инвестиции в качеството на живот" и бе връчен вчера вечерта на специална церемония, организирана от в. „24 часа". "Елаците-Мед" АД получи награда в категория „Подкрепа за местните общности". Инициативата има за цел да отличи добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност и изграждането на работодателска марка. Наградените получиха статуетка (кадуцей - символът на съзидателната сила) и грамота.
„Благотворителна програма „Българските добродетели" беше създадена през 2018 г. по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дружествата "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геострой" АД и "Геотрейдинг" АД. Две години по-късно в условия на пандемията от Ковид – 19, Група ГЕОТЕХМИН реши да увеличи нейния мащаб и предложи подкрепа на пет общини - Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч и Златица, за да реализираме заедно социално значими за местното население проекти. Ремонтираме училища, болници, правим здравни кабинети, изграждаме ново енергийно ефективно осветление. Помагаме там, където има нужда. За нас е важно не само да развиваме своя бизнес, а регионите, където сме, да са благоустроени, да повишаваме качеството на живот и те да се развиват заедно с нас", каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на "Геотехмин" ООД след като получи наградата от Венелина Гочева – издател на в. „24 часа". В момента по програма „Българските добродетели" Група ГЕОТЕХМИН настанява в свои бази украински семейства, избягали от родината си, заради войната.
"Елаците-Мед" АД взе награда в категория „Подкрепа за местните общности" за всички социални инициативи, насочени към местното население в общините, в които развива дейност. Отличието бе връчено от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и получено от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на "Елаците-Мед", който изказа благодарност за високото признание: „Това е доказателство, че усилията ни в социалната сфера в региона, в който работим, са забелязани и оценени. Ще продължим да инвестираме в социални проекти и в околна среда. Искам да Ви уверя, че това е сред нашите приоритети.‟
Ръководствата на Група ГЕОТЕХМИН и "Елаците-Мед" постоянно се стремят да развиват своите програми за корпоративна социална отговорност и дарителство, чрез реализиране на проекти за повишаване качеството на живот в общините, както и да подпомагат местните общности.
„Кампанията Business Honoris Causa стартира през март 2021 г. във вестник „24 часа", като право на участие имаше всяка българска фирма без значение от мащаба - малка, средна или голяма. Днес е моментът, в който екипът на вестника отличи най-достойните работодатели с титлата Business Honoris Causa", каза Венелина Гочева, издател на в. „24 часа".
Гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, вицепремиерът Корнелия Нинова, министрите Даниел Лорер – на иновациите и растежа, Иван Иванов – на земеделието, Александър Николов – на енергетиката и Николай Денков – на образованието и науката. На събитието "Елаците-Мед" беше представено и от генералния директор „Производство" инж. Стоил Димитров.

 
YouSofia