СТОЛИЦАТА Столични райони

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1858134
В момента има 58 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

 

Студенти реновираха подлез в “Подуяне”

7 януари 2013

130107-Poduyane1Район Подуяне. Млади инженери, завършили Лесотехническия университет, реновираха подлез в района, в рамките на обучението им по програма „Учебна компания за студенти” на Джуниър Ачийвмънт България. Подлезът се намира под бул. “Ботевградско шосе” и ул. “Сава Цонев” и е реализиран по техен проект, спечелил първо място в конкурс за „Най-добра бизнес идея” на образователната организация.
Сред първите посетители на ремонтираното съоръжение бяха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и кметът на района Ева Митова. Те поздравиха младежите за идеята и изпълнението й, и отчетоха подобренията, разглеждайки снимки на подлеза преди ремонта.
130107-Poduyane2Екипът работи по проекта в продължение на две години и половина, провокиран от идеята да предостави архитектурни решения, които подобряват градската среда, като я правят по-безопасна и приятна. За реализирането му младежите основават учебната компания „I like design”, която работи в център по предприемачество в Лесотехническия университет по проект на МИЕТ, и с идейния си проект печелят журито на Джуниър Ачийвмънт България. В последствие те представят проекта пред кмета на Столична община и получават одобрение за реализацията му. Следва одобрение на конкретния проект за подлеза в район Подуяне и реализиране от фирма-подизпълнител, под надзора на екипа на “I like design”. За изпълнението на проекта студентите получават напътствия и подкрепа от проф. Владимир Пиралков, Лесотехническия университет и активната помощ на район Подуяне.
„Програмите на Джуниър Ачийвмънт България помагат на стотици млади хора да реализират идеите си и да приложат знанията си на практика”, каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „Проектът на „I like design” е само един от многото успешно реализирани идеи на студенти, обучаващи се по нашите програми. Радваме се, че нашите възпитаници показват все по-добра предприемаческа култура и мислят за решения в полза на обществото”, допълни г-жа Стойчева.


 
YouSofia